Levert jullie organisatie of samenwerkingsverband mij dé perfecte rolstoel?

EEN BIJZONDERE ZOEKTOCHT NAAR DE BESTE, MEEST VEELZIJDIGE EN CHARMING ROLSTOEL EVER.

Beste mensen, uitvinders, rolstoelleveranciers, briljant minds,

Vanaf mijn geboorte maak ik gebruik van een vervoersmiddel op 4 wielen. Dat komt omdat ik ben geboren met de aandoening Osteogenesis Imperfecta. Voor meer info over deze aandoening lees hier: https://www.oivereniging.nl/wat-is-oi

 

Mijn huidige, tien jaar oude, handbewogen rolstoel (een quickie argon met emotion wielen en Jay 3 rugleuning) bevalt niet meer. Hij is te zwaar en ik kan er niet zelf meer in hoepelen, ook niet met de emotion ondersteuning. Daarom ben ik op zoek naar een andere rolstoel, zodat ik niet altijd afhankelijk ben van mijn elektrische rolstoel.

 

Kan jij, kan je organisatie of kunnen jullie als een club van enthousiastelingen een fantastisch aanbod doen? Wat is het meest ideale voorstel in mijn situatie? Wat is de beste prijs (hoe we het een en ander gaan financieren is hier nog niet aan de orde. Wel hoe mijn kwaliteit van leven zo hoog mogelijk kan zijn)?

 

IMG_072813343102_10208221403626730_8127484849274356907_n

Ik geef heel veel lezingen. Ik voel mij in mijn handbewogen rolstoel veel vrijer in expressie en kan makkelijker bewegen. Ik gebruik de aankomende rolstoel dan ook graag op podia! Deze zijn vaak ook niet toegankelijk voor mijn elektrische rolstoel, dus dat ik nog een voordeel wanneer ik een perfecte handbewogen rolstoel heb.

fullsizeoutput_41bb

 

Het voelt heerlijk om op zijn tijd lekker buiten te zijn, samen met anderen, in een handbewogen rolstoel. Wat lijkt het mij fijn om weer zélf te kunnen rijen in een handbewogen rolstoel. Op deze foto rij ik rond in een TV programma van de NCRV, waar de rolstoel een half uur prime time in beeld was ;-).

aad1d660-5dd8-427a-8e5d-e7290d551a56

 

Hier ben ik op een gaaf feest. De handbewogen rolstoel geeft daarin een vrij gevoel en daarin kan je heerlijk een dansje doen!

IMG_0756

Zoals je ziet zit ik graag op het puntje van mijn stoel. De elektrische rolstoel beperkt nogal eens in het ‘aanschuiven’ aan tafel omdat er bijvoorbeeld teveel tafelpoten zijn of omdat het formaat van de rolstoel je beperkt in je mogelijkheden. Hier ben ik in een heel mooi gesprek verwikkeld met bijzondere mensen waaronder de Minister President op de Nieuwjaarsreceptie van onze Koning en Koningin. De rolstoel zal dus veel gave dingen gaan meemaken!

IMG_4846

 

Hier zit ik op een Frans Terrasje, onder een piepklein frans tafeltje met mijn hulphond Ravel. Helaas houd ik het zitten in een handbewogen rolstoel nu maar heel kort vol. Kan jij of kunnen jullie daar verbetering in brengen? Dan zal ik de rolstoel de wereld laten zien!! En natuurlijk aan mijn bijna 5000 volgers op twitter die vol enthousiasme mijn levensverhalen volgen. Zo ben ik bijvoorbeeld momenteel nr 27 in de Top 100 Zorg NL tweeps!

 

—————————————————————————————————-

Welke medische feiten hebben invloed op de keuze van een rolstoel: 

1. Ik heb broze botten & wervels

2. Ik heb een kyfose/lordose/sociolose die gefixeerd is middels staal van t2-l4. Dit staal steekt lumbaal, als ik ga zitten, iets uit en zit net onder de huid. Ik kan lumbale druk slecht verdragen

3. Ik heb weinig tussenwervelschijven (deel is verwijderd). Dat houdt in dat ik mijn eigen schokdempers mis. Een tripje met een rolstoel over keitjes/hobbels kan voor een pijnlijke wervelinzakking zorgen. Zo liep ik een fractuurtje op tijdens een ritje over Paapse keitjes in Avignon wat zorgde voor een zeer pijnlijke zomer plat op bed. Het is gewoonweg shit dat een niet passende rolstoel zoveel pijn en verdriet veroorzaakt.

4. Ik heb weinig armkracht (vanwege een oude nekfractuur in combi met vergroeiingen en het zeldzame fenomeen dat mijn spaakbeen en de ellepijp middels botmembramen aan elkaar vast gegroeid zijn).

5. Ik heb soms een hoofdsteun nodig ter beveiliging voor bijvoorbeeld een klap tegen mijn nek/hoofd in drukke situaties (dat gebeurt nogal eens omdat je op dat niveau zit) en/of om uit te rusten. Dit is geen permanente noodzaak, dus hij moet zeer makkelijk demontabel zijn.

6. Ik ben zeer actief in het dagelijks leven zowel in werk- als privésfeer. Ik gebruik de handbewogen rolstoel naast een elektrische rolstoel.

Oké, dat was wel even een open boek, hè?! Meer medische details zijn op aanvraag beschikbaar.

——————————————————————————————————–

Dit alles maakt dat ik de volgende rolstoel zoek:

 

De best geveerde en/of trillings-reducerende rolstoel van het universum, zonder instabiel te zijn

 

De best ondersteunende rugleuning, liefst tot net onder schouderblad, zonder dat deze een onooglijke beklemmende orthese is.

 

Mega inklapbaar, super licht en makkelijk mee te nemen. Waarom?

 

*Ik heb een rolstoelbus. Maar daar kan maar 1 ander persoon in meerijden. Dat is echter niet het leven van een actieve vrouw. Regelmatig ga ik met mijn moeder op stap. Ze is 71 en wil de rolstoel  in haar auto (Peugeot 207) kunnen tillen.

 

*Ik wil bijvoorbeeld graag met mijn zus en nichtjes wat leuks kunnen doen, buiten onze eigen stad. Dat kan nu niet omdat de meiden niet mee kunnen en/of ik niet met hun meekan omdat mijn rolstoel niet in een Seat station past en mega zwaar is.

 

*Ik kan zelf geen grote afstanden rijden en/of met twee auto’s achter elkaar aanrijden is vermoeiend en soms te kostbaar.

 

*Ik wil ook eens spontaan mee kunnen met collega’s wanneer we een uitje hebben.

 

*Of dat een date mijn rolstoel op zijn achterbank gooit. Dat kan nu niet. En ja, dat is een dikke min in kwaliteit van leven.

 

*Het is fijn om met een handbewogen rolstoel ook in de vele niet toegankelijke plaatsen van Nederland uit de voeten te kunnen, bij vrienden thuis, in winkels, in restaurants, etc. Anders dan mijn 150 kg wegende elektrische rolstoel til je deze handbewogen rolstoel wel even een trapje op of een drempel over.

 

*Ik kan en wil heel graag meer reizen (binnen- en buitenland) voor werk. Dat is een grote uitdaging omdat mijn huidige handbewogen rolstoel niet voldoende ondersteuning geeft.

 

*Helaas is een groot deel van de werklocaties vaak niet rolstoeltoegankelijk en kan ik dus niet uit de voeten met een elektrische rolstoel. Met de handbewogen kan dit wél maar dan moet deze wel perfect zitten en zeer comfortabel rijgedrag vertonen.

 

– Het zou gaaf zijn als de rolstoel ook iets omhoog kan om met mensen in gesprek te gaan, ook al begrijp ik dat deze optie vanwege consessies in gewicht van de rolstoel moet afvallen. Toch lijkt het mij wel heel fijn als ik op die manier meer op ooghoogte in contact kan zijn.

 

– Indien nodig is het fijn wanneer wij hier duwhandvatten op kunnen zetten.

 

Armleuningen zijn fijn, denk ik, omdat ik nogal de neiging heb om voorover of opzij te zakken. Maar als dit niet nodig zou zijn vanwege de perfecte meetmethode is dit ook fijn!

 

Elektronische ondersteuning om te kunnen rijden zonder te hoepelen.

 

– Ik houd van schoonheid in het leven. Het is voor mij heel belangrijk dat mensen mij zien en niet in eerste instantie een rolstoel. Ik houd van minimalisme waar mogelijk, overeenstemming in materialen en een elegante touch ;-). Ja, dat kan ook in rolstoel-land. Daar ben ik van overtuigd. Zorg dat deze rolstoel mega-charming is.

 

———————————————————————————————————

Ik heb zelf vooronderzoek gedaan en de volgende elementen lijken geschikt te zijn:

 

A. Lightdrive 2 als hulpondersteuning (rijdt super soepel en zonder de kleine schokjes die ik bij de e-fix wel voel en die niet goed voelen in mijn rug).

B. Tarta rugleuning of eventueel een andere optie als Jay etc.

C. Frogleggs wielen en forks als schokdempers

D. Ik hoor dat titanium rolstoelen extra veel mini trillingen en schokjes kunnen opvangen?

E. Ik hoor hele goede verhalen over een freewheel. Juist in combi met de Lightdrive2. Zo zag ik een collega rolstoeler ermee over het strand scheuren… cool. Wat gaaf, zie je mij al scheuren met mijn hond???!!! Dat is pas kwaliteit van leven! Hoor ook dat dit het hele Paapse keitjes probleem kleiner kan maken?

F. Ik ben zwaar onder de indruk van de opvouwbaarheid van de Rgk Tiga FX E. Dat is natuurlijk fantastisch. Je gooit hem zelfs in het handbagagerek van een vliegtuig! Ook al is deze dan weer niet van titanium…..

_____________________________________________________

Wat is jullie aanbod?

Ieder heeft zo zijn eigen talent. De perfecte rolstoel samenstellen laat ik dan ook graag aan de deskundigen over.

 

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie voor mij kunnen betekenen!

 

Verbaas mij!

 

Ik zie heel graag een voorstel tegemoet, zodat ik de komende 10 jaar spetterend rondscheur. SUPER VEEL DANK!

 

 

Hartelijke groet,

Anne-Miek Vroom

info@anne-miekvroom.nl

 

p.s. mocht je voordat ik de ultieme rolstoel heb gevonden al zeggen: mijn bedrijf of organisatie wil helpen met het financieren van deze rolstoeldroom, laat het mij weten! Mail naar info@anne-miekvroom.nl >>Merci!