Gekozen als Bikkel van de Bart de Graaff Foundation

Deze week is het officieel bekend gemaakt! Ik ben één van de bikkels van de Bart de Graaff Foundation.

 

Bart de Graaff is één van de mensen die heeft laten zien dat het niet onmogelijk is om een succesvol eigen bedrijf te starten als je te kampen hebt met een levensbepalende lichamelijke beperking. Hij startte, ondanks zijn vele lichamelijke beperkingen, omroep BNN.

 

Met ingang van deze week ben ik, samen met 11 andere nieuwe Bikkels van de Bart de Graaff Foundation, in zijn voetsporen getreden. Een fantastische kans om mijn onderneming Social Consultancy verder uit te bouwen.

 

De Bart de Graaff Foundation helpt Bikkels, jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking, bij het starten of verder uitbouwen van hun eigen bedrijf. Ze doen dit door de bikkels een jaar lang intensief te begeleiden bij alles wat nodig is om een gezonde onderneming te bouwen.

 

De Bart de Graaff Foundation werkt samen met zgn. ‘Mentor’bedrijven. Ik ben na een intensieve selectieprocedure en een pitch voor de jury gekozen door Oracle en aan dit bedrijf gekoppeld. Oracle is één van de grootste software ontwikkelaars ter wereld. Ze leveren software die eenvoudig, gestandaardiseerd en geautomatiseerd is, waardoor deze geschikt zijn voor vele doeleinden. Ik ervaar dit als een geweldige combinatie en ben trots een jaar lang met Oracle te mogen samenwerken. Met mijn bedrijf Social Consultancy richt ik mij onder andere op innovatie in zorg en welzijn.

 

Als medisch socioloog wil ik, binnen mijn onderneming Social Consultancy, een bijdrage leveren aan kwaliteit van leven van mensen middels het ontwikkelen van vernieuwende interventies. Daarbij vind ik het belangrijk dat deze interventies, die als doel hebben mensen te ondersteunen, worden gebouwd samen met de eindgebruikers. Eén van mijn projectideeën won vorig jaar de tweede Nationale Zorgjaarprijs. Als wetenschapper onderzoek ik het effect van deze interventies. Tenslotte geef ik advies op het gebied van patiëntparticipatie en zorgvernieuwing waarbij de patiënt partner is. Bijvoorbeeld door het adviseren bij beleidsontwikkelingen, onderzoeksprogramma’s of transities binnen ziekenhuizen, gemeenten, UWV of welzijnsinstellingen. Organisaties kunnen geïnspireerd raken op het gebied van kwaliteit van leven, zorg 2.0, patiëntparticipatie, etc. door mij uit te nodigen voor een lezing of workshop. Ook daarin heb ik reeds veel ervaring opgedaan, bijvoorbeeld als Firetalker tijdens TEDxNijmegen.

 

Vanwege de zeldzame, aangeboren bindweefselaandoening Osteogenesis Imperfecta met als meest voorkomende kenmerk de grote mate van breekbaarheid van het skelet, heb ik brede ervaring als zorggebruiker. Tezamen met kennis als medisch socioloog en werkervaring binnen zorg en welzijn zorgt deze unieke combinatie voor een gegarandeerd stevig onderbouwde en verrassende blik op ontwikkelingen.

 

Mocht uw organisatie gebruik willen maken van mijn dienstverlening, dan kunt u contact opnemen. Ook wanneer u als organisatie of ondernemer op welke manier dan ook een bijdrage wil en kan leveren aan de ontwikkeling van mijn onderneming.

Mail naar m.a.vroom@socialconsultancy.nl Kijk ook op de website van de Bart de Graaff Foundation www.bartfoundation.nl

Meer over mij te weten komen? Kijk naar:

of
Get Adobe Flash