‘Ja!’, TEDxNijmegen

Morgen om 12:00 start voor ons, het TEDxNijmegen team, het resultaat. Dan komen bij elkaar, gaan we opbouwen, repeteren, tweet-uppen, dineren, slapen en de volgende ochtend: los!

 

Een paar maanden geleden belde Corine Jansen mij. Anne-Miek, ik heb een hele leuke vraag aan je: wil je TEDxNijmegen teammember worden? Wat Corine niet kon zien, maar zeker voelde, waren mijn blozende wangen. Wauw, wat een ontzettende eer. ‘Ja!, natuurlijk, ja’.

 

‘Gaat dat lukken met je lijf, is het te combineren met je eigen bedrijf en het nieuwe project?’, vroeg Corine, die begrijpt wie ik ben en wat ik kan. ‘Ja, dat lukt, dat lukt!’. Hoe kon ik anders. Positieve bevestiging was het enige antwoord dat paste bij alle vibraties in mijn lijf en ik dacht terug aan onze eerste ontmoeting.

 

22 juni 2010 stuurde ik mijn eerste tweet naar Corine Jansen. Ik volgde nog maar een paar dagen haar tweets over REshape. Ieder 140 tekens tellend bericht sprak mij aan. Assertief als je kan zijn via twitter, stuurde ik een bijdehand bericht:

 

Afbeelding1

Corine stond binnen no-time op mijn stoep. Tijdens de volgende Pecha Kucha avond was ik spreker. Daar ontmoette ik ook de inspirerende @zorg20, die ongeduldig en terecht de 2.0 voorbij sjeest en sinds een tijdje @lucienengelen is geworden ;-). Sindsdien ben ik niet alleen fan van het REshape Innovation Centre en haar geweldig gepassioneerde werknemers. Ik voel mij als een vis in het water binnen het Radboud.

 

Tijdens REshape ontmoetingen, masterclasses en tijdens mijn werk als consultant op verschillende afdelingen van het UMCN heb ik een heleboel medewerkers van het Radboud mogen spreken: leden van de Raad van Bestuur, professoren, apothekers, beleidsmakers en enorm gemotiveerde mensen die zorg verlenen aan het bed. Ik vind het lastig om precies aan te geven waar mijn klik zit met dit Medisch Centrum.

 

Jan Engelen, directeur HR van het UMC St Radboud, gebruikte onderstaande citaat binnen zijn presentatie voor een REshape Masterclass:

jan engelen

Het citaat is van Etty Hillesum. De woorden van deze jonge vrouw zijn van grote betekenis voor mij. In het televisieprogramma het Vermoeden kan je mij hierover zien en horen vertellen.

 

Dat Jan Engelen dit citaat tijdens zijn presentatie gebruikte vond ik zeer roerend. Ik denk dat mijn klik met REshape en het Radboud ‘m daarin zit: het is een plek die bij mijn innerlijke stem past. Patiënt als Partner ervaar ik in het Radboud als iets dat niet alleen wordt geroepen, maar ook wordt geleefd. Niet vaak voel ik mij zo 100% in mijn professionaliteit, talent en kwaliteiten gezien.

 

De ervaringen met mijn lijf, die een uitdaging zijn vanwege de zeldzame aandoening Osteogenesis Imperfecta, voegen zich met mijn werk en dat is zo belangrijk. Continue rekening houden met wat ik wel en niet kan vraagt veel van mij. Ik kan een lijf dat pijn doet niet negeren. Al luisterend naar mijn eigen innerlijke stem tast ik af wat wel en niet kan, wat belangrijk is, waar ik voor ga. Iemand die durft te vragen: ‘gaat het lukken met je lijf?’, is een gouden mens. Met mij en mijn mogelijkheden meedenken zorgt ervoor dat mijn breekbare lijf niet prominent is in wat ik kan uitstralen. Wie ik ben, daar draait het om.

 

Ik beëindig dit blog dan ook niet alleen met een gouden tip om elkaar wat vaker oprecht te vragen: ‘Gaat het je lukken?’. Ik beantwoord dit blog met een volmondig ‘Ja, het is gelukt’. Ik ben lid van een #topteam @TEDxNijmegen en een trotse collega binnen het @UMCN.

 

Ga dat zien: #livestream aanstaande maandag: www.tedxnijmegen.nl

Volg ons op @TEDxNijmegen en twitter met #TEDxNijmegen