Nachtzoen

Deze dag was verrukkelijk. Het was een dag waarin ik boven mijn lijf ben uitgestegen. Er is niets fijner dan op zijn tijd de grenzen van het fysieke te veronachtzamen. 

 

Vanochtend had ik TV opnames voor de Nachtzoen. Regelmatig kijk ik naar dit programma. Op uitzending gemist, op mijn nachtzoen-APP of midden in de nacht. Dat laatste is in mijn situatie geen goed teken, vanwege het tijdstip van uitzenden houdt dit in dat ik niet slapen kan. In alle gevallen ben ik verwonderd over hoeveel een paar minuten durend programma ons brengen kan.

 

De gemoedelijke en toch ook spannende gesprekken van presentatrice Annemiek Schrijver met haar gast brengen mij vaak bemoediging en vreugde. De sfeer van het programma vind ik soms adembenemend, soms hartveroverend en heel vaak vrolijk. Zou dat komen omdat het spreken over de nacht een intieme aangelegenheid is? En intimiteit en geestigheid hand in hand gaan?  Wonderlijk is het, hoe ieder mens de nacht anders ervaart. Waarom spreken wij zo weinig met elkaar over de nacht? We raken over de dag niet uitgepraat.

 

Nadat ik gevraagd was voor dit programma, wat ik super gaaf vind, ben ik bewuster gaan mijmeren over de nacht.

 

Na de opname vanochtend moest ik enorm lachen om een deel van mijn antwoorden. Zit ik in het programma de Nachtzoen, weet ik niet van wie ik een nachtzoen wil krijgen of wie ik er één wil geven! Ik heb er een draai aan kunnen geven. Annemiek interpreteerde mijn antwoord zodanig dat ze mijn spontane uitlating teruggaf in een overweging. Heel mooi.

 

Naast de coole ervaring van televisie maken, is het ook een geweldige dag Amsterdam geweest. Samen met mijn zus heb ik plezier gehad van een stad die deint op de energie van allen die haar diversiteit genieten. Daar kan mijn stad nog wat van leren. Al wen ik onderhand aan het kabbelende Overijsselse gemoed.  

 

Ik besluit dat deze dag een zonnige uitzondering op de regel was. Ik nodig deze dagen uit er te zijn. Nu is het bijna nacht en lig ik stralend op bed met een moe lijf dat mij nog even wakker zal houden. Gelukkig, straks om 01:45, verbazing, nieuwsgierigheid, genieten en liefde in de Nachtzoen. Waarna ik slapen zal.

 

En jij? Je mag je verheugen op het moment dat ik jou onder kom stoppen met wellicht een lach, een draai, wat licht, een boodschap en alles wat er vandaag mocht ontstaan. Wat ben ik daar dankbaar voor!