Awards

Awards / onderscheidingen voor haar werk: 

2017 Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Vroom lijdt aan de zeldzame aandoening Osteogenesis Imperfecta (OI), een aangeboren steun- en bindweefselaandoening. Deze ziekte is voor haar een enorme drijfveer. Via haar onderneming Social Consultancy en via haar eigen Stichting Ikone zet zij haar brede kennis en ervaring optimaal in voor kwaliteitsverbetering en vernieuwing in de zorg. Zij heeft haar eigen ervaring als zorggebruiker in combinatie met haar wetenschappelijke achtergrond en werkervaring als medisch socioloog neergezet als expertise met professionele waarde.

Zij is een voorvechter van het zogenaamde ‘patiënt inclusief’-denken en doen, waarbij de patiënt zelf de regie over het eigen leven heeft en houdt. Zij vervult die voortrekkersrol als bestuurslid, adviseur, pleitbezorger, inleider, publicist, coördinator en intermediair. Zij manifesteert zich als onafhankelijk denker en visionair; is conceptueel sterk, maar ook in staat de praktische vertaalslag te maken. Zij is een veelgevraagd spreker. Van haar grote netwerk maken zorginstellingen en patiëntorganisaties dankbaar gebruik. De aandacht en het geld verbonden aan de prijzen en onderscheidingen die zij krijgt, gebruikt zij voor verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met een chronische ziekte.

Voor de Vereniging voor Osteogenesis Imperfecta (VOI) heeft zij zich van jongs af aan ingezet. Aanvankelijk als bestuurslid en tot op heden als adviseur. Als patiënt, onderzoeker en vrijwilliger was zij tevens een drijvende kracht achter de realisatie van het OI Expertisecentrum van Isala, waar zij in 2011 ook haar afstudeerproject deed voor de studie Master Sociologie Gezondheid, Welzijn en Zorg. Dat onderzoek richtte zich op de kwaliteit van leven bij patiënten met OI.

Binnen de vereniging MS Nederland gaf mevrouw Vroom advies over het project Wetenschap voor Patiënten (WvP). Doelstelling ervan was patiëntvragen op een toegankelijke manier te beantwoorden via verschillende filmpjes op YouTube. Na beëindiging van het project was er een bibliotheek aan filmmateriaal en werd het project omgevormd tot de stichting Wetenschap voor Patiënten. Een breed publiek krijgt nu blijvend op toegankelijke en eigentijdse wijze antwoord op patiëntvragen. In dit hele proces was de vrijwillige, professionele, intensieve en zeer betrokken inbreng van mevrouw Vroom van onschatbare waarde.

2016 Zilveren Venus van Milo – Winner Silver Venus of Milo 

In 2016 won Anne-Miek de Zilveren Venus van Milo, voor haar werk binnen IKONE, en haar inspirerende persoonlijkheid. Ze werd middels publieksstemmen en een Raad van Toewijzing als tweede gekozen uit een lijst van bijna 1000 aanmeldingen en 100 genomineerden. De Venus van Milo werd uitgereikt door Tweede Kamerlid Otwin van Dijk die het initiatief IKONE ‘waanzinnig’ noemde en het werk van Anne-Miek ‘fantastisch’. 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=bpYCBjFhFfI

 

 2015 Nationale Zeldzame engel award – Rare Disease Angel Award

In 2014 won Anne-Miek de Nationale Zeldzame engel award van de VSOP die werd uitgereikt tijdens de Zeldzame Ziektedag voor haar bijzondere inzet voor mensen met een zeldzame ziekte. Zie video: https://www.youtube.com/watch?v=v9y6FaSPKV4

 

2015 Nationale Winner Hacking Health 

In 2015 won Anne-Miek met haar team de nationale hacketon Hacking Health

Zorgprofessionals, ICT’ers/hackers en patiënten hebben onder de vlag Hacking Health  een weekend lang gewerkt aan apps voor betere zorg. De winnaar werd een app voor patiënten met een chronische ziekte waarmee zij data over vermoeidheid kunnen verzamelen en delen.

Het idee was van medisch-sociologe en patiënte Anne-Miek Vroom. Door het winnen van Hacking Health REshape krijgen zij en haar team 1500 euro plus de hulp van consultants van het REshape-centrum om de toepassing verder uit te werken. Want er zijn veel wearables, maar heel veel zijn gebaseerd op stappen tellen. En daar hebben chronisch zieken in rolstoelen niks aan, zo betoogde Vroom.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=hu0AV9RkxgE 

 

2013 Winner Bikkel-Traineeship Bart de Graaff Foundation / ORACLE 

Op basis van mijn ondernemingsplan IKONE ben ik geselecteerd voor een Ontwikkelingsprogramma zelfstandig ondernemerschap 2013/2014 bij Oracle Benelux. Deze samenwerking is geïnitieerd door de Bart Foundation.

Core activities: Sales, Finance, Law, Training, Coaching

 

2013 Tweede Prijs Nationale Zorgjaar Prijs categorie Beste Patienteninitiatief – Second Prize Best National Patient Initiative Innovation. In 2014 won Anne-Miek  met haar appidee Kracht van Aandacht, een mobiele mindfulnessinterventie APP voor mensen met pijn en vermoeidheid, de tweede prijs!