Biografie

Ik ben geboren en getogen als boerendochter, kleindochter van een polderpionier, in de boeiende Noordoostpolder. Van kinds af aan heb ik de mentaliteit van een pionier en ondernemer meegekregen. Verfrissend kijken naar uitdagingen in het leven. Hard werken, met passie en liefde, ook voor de aarde. Aandacht voor naasten door middel van vrijwilligerswerk en er zijn voor anderen. Lange tafels in de tuin, altijd een bord erbij, genieten, samen, met zijn allen.

 

Ook de interesse voor het mystieke heb ik van huis uit meegekregen. Ik voel mij zeer geraakt door het werk van Etty Hillesum, een jonge Joodse vrouw.

 

Dagboek van Etty Hillesum, Vrijdag 3 juli 1942

Ach, we hebben het toch immers allen in ons, God en hemel en hel en aarde en leven en dood en eeuwen, vele eeuwen. Een wisselend decor en handeling van de uiterlijke omstandigheden. Maar wij dragen alles in ons en de omstandigheden zijn toch niet het doorslaggevende, nooit, omdat er immers altijd omstandigheden zullen zijn, goede en slechte en het féit van de omstandigheden, de goede en de slechte moet men aanvaarden, wat niet belemmert, dat men zijn leven er aan kan wijden de slechte te verbeteren. Maar men moet weten, uit welke motieven men die strijd voert en men moet beginnen bij zichzelf, iedere dag opnieuw bij zichzelf.

 

Mijn mentaliteit, levensvisie en interesses zijn extra geïnspireerd in het feit dat ik geboren ben met de ziekte Osteogenesis Imperfecta. Een aandoening die als een levenslange leerschool werkt in veerkracht, bewustzijn en aandacht voor schoonheid. Die ervaring draag ik graag mee in mijn werk. Levenslang te maken hebben met alle domeinen van zorg komt binnen mijn werk goed van pas.

 

Ik heb enorm genoten van mijn studieperiode in Groningen. Ik ben afgestudeerd als Social Consultant (BSc.) en Medisch Socioloog (MSc). Ik heb een accreditatie voor een jaaropleiding Medische Basisvakken. Daarnaast masterclasses en leertrajecten gevolgd zoals Luistervaardigheden training (drie-daagse), persoonlijke ontwikkeling (twee x jaartraject), Onderhandelen, Shared Decision Making, Qualitative Research etc. Momenteel studeer ik Ethiek in de Zorgsector (post-doc studie Radboud UMC).

 

Ik ben een veelzijdige persoonlijkheid die op een evenwichtig kritische en positief opbouwende werkwijze bijdraagt aan uw project, congres, beleidsontwikkeling of organisatie. Vanuit een unieke achtergrond als wetenschapper en ervaringsdeskundige in zorg en welzijn voel ik mij het beste in de rol van (inhoudelijk) adviseur, inspirator en spreker.

 

Bruggen slaan tussen mensen met patiëntervaring en de zorgsector vind ik geweldig. Ik sta erom bekend dat ik creatieve innovatieve ideeën en (wetenschappelijk) inhoudelijke vraagstukken samen kan brengen en daarbij oog heb voor alle betrokkenen. Ik schroom niet om mijn sterke netwerk binnen zorg(innovatie) en welzijn in te zetten om tot een zo waardevol mogelijk resultaat te komen.

 

Kwetsbare onderwerpen ga ik niet uit de weg. In mijn vrije tijd filosofeer ik graag over het leven en maatschappelijke en/of ethische vraagstukken. Daarnaast begeleid ik van harte asielzoekers (met of zonder chronische ziekte) en ondersteun ik mensen met een ziekte die niet de juiste aanspreektaal weten te vinden binnen ons zorgstelsel.

 

Ik ben een snelle denker en kan gemakkelijk aansluiten op de unieke vraag van de opdrachtgever. Welke werkzaamheden ik ook uitvoer, centraal staat voor mij: de kracht van het verhaal, een inhoudelijk sterke bijdrage, samenwerking op basis van verbinding en vertrouwen en het daadwerkelijk neerzetten van een passend resultaat.

* Innovator

* (Beleids)adviseur

* Keynote speaker

* Workshops

 

Kijk ook op mijn LinkedIn pagina voor meer informatie Klik hier

 

Anne-Miek Vroom is a dedicated and inspirational individual who knows how to put her knowledge and patient experience to optimal use. She is an impassioned consultant in the healthcare sector and much in demand as a public speaker. As the founder and director of the IKONE Foundation, her goal is to improve the quality of care by promoting and facilitating collaborations between patients and the healthcare sector. She supports care organisations, policy makers and innovators in reinforcing the patient perspective through, for example, patient journeys, focus groups, and research and consultancy work. Additionally, the IKONE Foundation develops and designs innovations in healthcare.