Work Experience

Anne-Miek Vroom, Medisch Socioloog, Directeur Stichting IKONE

Anne-Miek Vroom MSc. is een consultant en veelgevraagd keynote speaker zie: Keynotes of klik voor Media/video’s 

 

Directeur Stichting IKONE – 2014 – actief 

Sinds 2014 is Anne-Miek directeur van stichting IKONE, een organisatie die zich inzet voor de kwaliteit van leven van mensen met een chronische ziekte. IKONE wil de kwaliteit van zorg verbeteren door samenwerking tussen patiënten en de gezondheidszorg te bevorderen. IKONE ondersteunt zorgorganisaties, beleidsmakers en innovators bij het verstevigen van het patiëntenperspectief door bijvoorbeeld patient journeys, focus-groepen, onderzoek en advieswerkzaamheden. Ook ontwikkelt IKONE zelf innovaties in de zorg. Initiatiefnemer en directeur Anne-Miek Vroom is tevens een veelgevraagd keynote speaker. Zij is een enthousiaste, inspirerende consultant in de zorg die (wetenschappelijke) kennis en patiëntervaring in de juiste dosis combineert.

Meer dan 100 happy clients o.a. NPCF, NICTIZ, Ministerie VWS, Eerstelijnszorg Amsterdam, SIGRA, Blommestein groep, OMRING, Philips, Bernhoven, Isala Klinieken, VUmc, Rockstart, MEDmij.nl etc.

 

Lid Kwaliteitsraad Zorginstituut Nederland 2016 – actief 

De Kwaliteitsraad adviseert het Zorginstituut over kwaliteit en heeft een wettelijke taak bij het doorhakken van knopen, de zogenaamde doorzettingsmacht. Recente voorbeelden hiervan zijn de nieuwe kwaliteitsstandaarden geboortezorg en intensive care.

De Kwaliteitsraad bestaat uit negen leden, die afkomstig zijn uit de verschillende gebieden van het zorgveld en die benoemd zijn op persoonlijke titel.

 

Senior adviseur Nationale eHealth week 2018 Ministerie VWS 2017-2018

 

Senior adviseur Nederlandse Federatie van Universitaire Ziekenhuizen 2017-2018
Project cappuccino – ontwikkelen stuurindicator patiëntparticipatie voor UMC’s

 

Mentor Rockstart – 2015 – actief 

In haar vrije tijd ondersteunt Anne-Miek als mentor digitale zorginnovatie start-ups teams bij Rockstart. http://www.rockstart.com/people/anne-miek-vroom/

 

Founder, Healthinnovator, researcher, policymaker & owner at Social Consultancy  – 2012 – actief 

 

Sinds 2012 heeft zij haar eigen bedrijf Social Consultancy. Ze innoveert, adviseert, traint, spreekt op congressen en geeft inspiratiesessies bij organisaties.

 

Happy clients: Universiteit Twente, Radboud UMC, ReShapecenter Radboud, Isala Klinieken, SIGRA, Amphia Ziekenhuis, Haga ziekenhuis, UWV, Nierpatiënten Vereniging Nederland,  Ms Vereniging, Vereniging Osteogenesis Imperfecta, VUmc, Nivel, Ministerie VWS etc.

 

Projectmanager Platform Science for Patients, Wetenschapvoorpatienten.nl  – Stichting Wetenschap voor Patiënten, Multiple Sclerose Vereniging – 2011-2016

Inmiddels > 325.000 hits op YouTube

Met drie patiëntenorganisaties zijn wij het project Wetenschap voor Patiënten gestart om patiënten betrouwbare en actuele online informatie te verschaffen. In korte videocolleges beantwoordt een gerenommeerde arts of wetenschapper de vragen die niet in de spreekkamer op tafel komen, maar wel leven bij patiënten.

Fase 1 Initiatiefnemer, projectmanager en stuurgroeplid. Werkzaamheden: idee-ontwikkeling, SMART formuleren projectplan, subsidieaanvraag, inhoudelijke voorbereiding colleges met wetenschappers, coördinatie colleges, focusgroepgesprekken, social media, financiële verantwoording en alle voorliggende projectmanagement taken.

Fase 2 Opschaling nieuw digitaal platform, begeleiden proces naar nieuwe organisatievorm (notarieel, juridisch, samenwerking) geschikt voor opschaling, inhoudelijke eindverantwoording, coördinatie financiële eindverantwoording en andere voorliggende projectmanagement taken. Zie www.wetenschapvoorpatienten.nl

 

TedxNijmegen – 2012 – 2014 

Teammember organization TEDxNijmegen en Firetalker

http://tedxnijmegen.nl/abouttedx/ourteam/anne-miek-vroom/

 

 

Wetenschappelijk onderzoeker  Isala Klinieken 2011-2014 

Van 2010-2014 heeft Anne-Miek als medisch socioloog gewerkt binnen het Topklinisch ziekenhuis Isala Klinieken, afdeling orthopedie. Zij heeft wetenschappelijk kwantitatief en kwalitatief  ‘kwaliteit van leven’ onderzoek uitgevoerd. Haar stage (2011) werd door de Isala Klinieken beloond met een 9. Beoordeling Orthopedisch Chirurg, voorzitter Medische Staf dr. A.J.M. Janus

 

Initiatiefnemer Expertisecentrum OI – Isala Klinieken – VOI – 2005-2014

Inzetten van kennis en patiëntervaringen ten behoeve van de oprichting van het Expertisecentrum Osteogenesis Imperfecta (Topklinisch). Dit centrum heeft een voorbeeldrol gekregen in de verdere ontwikkeling van ExpertiseCentra voor Zeldzame Ziekten in Nederland, in samenwerking met de commissie Weesgeneesmiddelen van ZonMw/VWS

Zie: http://www.isala.nl/over-isala/nieuws/expertisecentrum-osteogenesis-imperfecta-250ste-patiënt 

 

Bestuurder Vereniging Osteogenesis Imperfecta, International OIFE – 2001-2012

Anne-Miek is reeds 15 jaar intensief betrokken bij de Vereniging Osteogenesis Imperfecta, de aandoening waarmee ook zij geboren is. Ze heeft zich als bestuurder (o.a. interim voorzitter/ voorzitter) nationaal en internationaal ingezet voor mensen met OI binnen de VOI en OIFE.

Allerhande werkzaamheden Agrarische Onderneming – 1994 – 2000

 

 

NEVENFUNCTIES:

 

Lid Medische Advies Raad – Vereniging Osteogenesis Imperfecta 2015-