Video Keynote tijdens eHealth week en toespraak Staatssecretaris van Rijn

Anne-Miek Vroom, medisch socioloog en geboren met de zogenoemde ‘broze bottenziekte’ maakt met haar sprankelende en bevlogen betoog de ambitie ‘patients Included‘ van de organisatoren concreet: patiënten helpen als geen ander om richting te geven aan de inzet van e-health-toepassingen die van waarde zijn voor zorggebruikers en zorgverleners.

Vroom geeft het publiek een inkijkje in haar leven en maakt zichtbaar en voelbaar welk beroep de gezondheidszorg doet op tijd en energie van patiënten: wachten, reizen en versnipperde informatie. Daarnaast leg ze uit hoezeer de beschikbaarheid van eigentijdse digitale services gemist wordt door een toenemende groep patiënten en hun naasten.

“In mijn dagelijks leven speelt e-health een zeer beperkte rol.” Een zure constatering op een e-health-conferentie vol ‘hightech’ en bijbehorende beloftes, in een tijd waarin techniek een aantal relatief eenvoudige oplossingen biedt om onnodig reizen en wachten te verminderen. Om te beginnen met: de optie van een videoconsult. In onderstaande video zie je de lezing van Vroom. (Bron: Frankwatching)